Wifi-module maakt internetbesturing Aquarea H generatie mogelijk

31/05/2016

Panasonic heeft een wifi-module ontwikkeld die het mogelijk maakt om Aquarea lucht/water-warmtepompen te bedienen vanaf een smartphone of tablet (met iOS of Android), of een pc.

De wifi module (CZ-TAW1) wordt inclusief snoer geleverd, zodat het geheel eenvoudig is aan te sluiten op de Aquarea warmtepomp. Zodra een draadloze verbinding tot stand is gebracht tussen de module en een wifi-router, is de warmtepompinstallatie aangesloten op het Internet Control-systeem en kan de warmtepomp via internet worden bediend.

Op afstand aansturen
Deze draadloze wifi-oplossing biedt talloze voordelen. Zelfs vanaf een locatie op grote afstand van huis kan de eindgebruiker onder andere de temperatuurinstelling aanpassen, de tapwaterproductie bijstellen en desgewenst de warmtepomp uit- en weer inschakelen. Als de optionele 'Wired Room'-temperatuursensor op de warmtepompinstallatie is aangesloten, kan ook de kamertemperatuur via Internet Control worden gecontroleerd.

De nieuwe module zorgt dus voor optimale gebruiksvriendelijkheid en extra comfort voor de eindgebruiker, en levert daarbij tegelijkertijd energiebesparing en een verdere reductie in CO2-uitstoot op. Hij biedt echter ook een groot voordeel voor de installateur: via internet kan deze eventuele foutcodes uitlezen en de warmtepomp monitoren, zodat onderhoud aan de installatie wordt vergemakkelijkt. Het CZ-TAW1-platform zal in de toekomst worden uitgebreid met nieuwe functies die monitoring en aansturing via internet verder completeren.